loading...
ماندگار فان
تبلیغات

در عشق آفرین چه خبر؟
آخرین ارسال های انجمن
حمیدرضا بازدید : 20901 شنبه 17 خرداد 1393 نظرات (1)

فیس بوک (Facebook) یک سایت اجتماعی است که توسط سازنده جوان خود مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) در چهارم فوریه سال 2004 راه اندازی شد.

این سایت هم اکنون از نظر تعداد کاربر عضو و نیز از نظر کارشناسان، در زمینه سایت های اجتماعی، برتر از مای اسپیس و امثال آن و در حقیقت در زمینه کاری خود، سایت شماره 1 جهان محسوب می شود.

 

“مارک زاکربرگ” سایت فیس بوک را از اتاق خود در دانشگاه هاروارد آمریکا طراحی کرد و در تاریخ 4 فوریه 2004 آن را به عنوان یک وب سایت اجتماعی مخصوص دانشجویان هاروارد راه اندازی کرد. اما سایت او فراتر از محدوده یک دانشگاه و دانشجویان آن، خیلی سریع مورد توجه قرار گرفت و چنان محبوب شد که تا آخر هفته دوم راه اندازی آن، بیش از نیمی از دانشجویان هاروارد درآن نام نویسی کرده بودند و از آن به عنوان راهی برای ارتباط با یکدیگر استفاده می کردند و در کوتاه مدت، میلیونها نفر در همان چند ماه نخست، به عضویت آن در آمدند و یک شبکه اجتماعی بسیار گسترده، وسیع و با نفوذ و تأثیر گذار را بنیان نهادند.
پس از موفقیت چشمگیر فیس بوک، زاکربرگ تصمیم گرفت کارش را گسترش دهد. بنابراین او در این راه از هم اتاقی خود “داستین موسکوویتز” (Dustin Moskovitz)هم کمک گرفت. آن دو ابتدا سایت را برای دانشگاه های استانفورد(Stanford)، کلمبیا (Columbia)و ییل (Yale) راه اندازی کردند و سپس چندین دانشگاه دیگر در ایالت بوستون آمریکا را نیز به این سایت مجهز کردند. تا آغاز تابستان همان سال، فیس بوک توسط هزاران نفر در بیش از 45 دانشگاه آمریکا استفاده می شد. در همان موقع زاکربرگ به همراه چند نفر از دوستان خود که او را در اداره سایت کمک می کردند، به پالو آلتو کالیفرنیا رفت و در آنجا خانه ای کوچک اداره کرد. این خانه اولین محل کار رسمی آن هابود. رفتن زاکربرگ به کالیفرنیا، مقدمه آشنایی او با اولین سرمایه گذارفیس بوک یعنی پیتر تیل (Peter Thiel) بود.
هم اکنون فیس بوک تشکیلات اداری مجهزی، شامل 7 ساختمان در پالوآلتو و صدها نفر کارمند دارد و زاکربرگ آن را یک اردوگاه شهری می نامد.
طبق آماری که دوازدهم آگوست 2008 توسط موسسه “کام اسکور” منتشر شده است، هم اکنون سایت فیس بوک پر مخاطب ترین وب سایت اجتماعی جهان است و حدوداً 132 میلیون نفر کاربر دارد که 63 درصد آنها خارج از آمریکای شمالی قرار دارند.

معایب شبکه اجتماعی فیسبوک Facebook
برای بسیاری از مردم سرزدن به فیس بوک به بخشی از عادت های روزانه همچون خوردن، خوابیدن و… تبدیل شده است. سایت دیجیتال ترندز به تازگی مطلبی به چاپ رسانده که نشان می دهد فیس بوک در کنار ارتباطاتی که می سازد، سبب بروز مشکلات عمده ای هم می شود. این مطلب که در اصل براساس چندین و چند تحقیق علمی تهیه شده است، نشان می دهد کاربران شبکه های اجتماعی باید در استفاده از این سایت ها بیش از پیش محتاط باشند.

کمبود اعتماد به نفس

شاید عجیب باشد اما تماشای عکس های شخصی در فیس بوک نه تنها باعث بالارفتن اعتماد به نفس نمی شود بلکه مشکلات بزرگی همچون سوءهاضمه را به وجود می آورد. طبق پیمایش یکی از موسسات غذایی آمریکا که از 600 کاربر این شبکه اجتماعی گرفته شده بود، بیشتر این کاربران که سنی مابین 16 تا 40 سال داشتند بعد از استفاده از فیس بوک دچار بدبینی نسبت به قد و وزن خود شده بودند.

هرچند بانوان در این موارد بسیار حساس تر هستند اما طبق این پیمایش، بیش از 40 درصد آقایان نسبت به عکس های خود واکنش منفی داشته اند. از آن جالب تر اینکه 32 درصد از مقایسه عکس های خود با دیگران ابراز نارضایتی کرده بودند!

فضای مجازی، رنج واقعی

علت تاسیس شبکه های اجتماعی برقراری ارتباط راحت را دوستان و آشنایان است اما پژوهش های به عمل آمده نشان می دهد پست ها و نظرات آشنایان سبب می شود افراد احساس بدی در مورد زندگی خود پیدا کنند. به طور مثال نظرات و پست های خوشحال کننده دوستان در فیس بوک موجب ناراحتی دیرگان می شود زیرا آنها با خود فکر می کنند که از داشتن یک زندگی شاد و مفرح محروم هستند.

جالب اینجاست که آمار نشان می دهد اکثریت افراد باوجود مشکلات روزمره ترجیح می دهند تنها پست های خوشحال کننده را در فیس بوک منتشر کنند.

رفتار خطرناک

افسرده شدن تنها ضرر بزرگ فیس بوک نیست بلکه این شبکه اجتماعی می تواند موجب اختلالات روانی در نوجوانان و جوانان شود. سال گذشته دکتر لری روسن استاد دانشگاه کالیفرنیا، مطلبی را در مورد شبکه های اجتماعی به چاپ رساند که این شامل نتیجه گیری های جالبی بود.

طبق تحقیقات این استاد روانشناسی، نوجوانان و جوانانی که با فیس بوک کار می کنند بیش از بقیه در معرض بروز اختلالات روانی همچون هیجان زیاد، پارانویا، رفتار پرخاشگرانه و جامعه ستیزی قرار دارند.

کاهش دلهره یا افزایش آن؟

بسیاری فکر می کنند نوشتن «تولدت مبارک» در پروفایل دوستان، بسیار راحت تر از رفتن به مراسم تولد یا فرستادن کارت به شمار می آید اما اگر فکر می کنید فیس بوک بدین وسیله زندگی شما را راحت کرده، بهتر است کمی در تفکرات خود تجدیدنظر کنید. دکتر کتی چالز، استاد دانشگاه ادینبورگ سال گذشته در بررسی های خود متوجه شد ارتباط در شبکه های اجتماعی ازجمله فیس بوک سبب بروز استرس در افراد می شود.

دکتر چالز در این تحقیقات که بین 200 نفر برگزار شده بود دریافت که در بعضی مواقع ارتباطات مجازی موجب بروز استرس شدید می شود. حتی 12 درصد از افراد شرکت کننده اعلام کردند به سبب استفاده از فیس بوک دچار مشکلات شدید دلهره شدند.

اعتیاد خطرناک

اولین تصویری که با شنیدن کلمه اعتیاد در ذهن ما نقش می بندد دیدن فردی است که مشغول استعمال مواد مخدر است اما با رواج یافتن اینترنت نوعی اعتیاد مجازی هم به وجود آمد که در نوع خود بسیار خطرناک است.

طبق نظرسنجی که بین 250 نفر از دانشجویان دانشگاه شیکاگو به عمل آمده ترک فیس بوک حتی از ترک کردن سیگار و مشروبات الکلی هم سخت تر است. علاوه بر دانشگاه شیکاگو، موسسه The Internet Time Machine طی تحقیقاتی جداگانه به نتایج مشابهه ای دست پیدا کرده بود.

فیس بوک در ایران

فعالیت فیس بوک در جامعه ما، فراز و نشیب‌های زیادی را به دنبال داشته است. این شبکه اجتماعی تا پیش از سال 1388 از طریق شبکه اینترنت در دسترس ایرانیان در داخل کشور بود ولی بعد از حوادث مربوط به انتخابات، فیلتر شد و مدتی بعد آزاد شد اما در حال حاضر مدت زمان زیادی است که دسترسی به این شبکه در ایران، از طریق فیلتر شکن صورت می گیرد.

به طور کلی می توان گفت که فیس بوک شبکه ای نسبتا محبوب برای ایرانیان و خصوصا جوانان است و کاربران زیادی را در کشور ما به خود اختصاص داده است. به گونه ای که از اقشار مختلف افراد جامعه ایرانی از جمله دانشجویان، استادان، کارمندان و حتی بازاریان، معلمان، دانش اموزان وهنرمندان و بالاخره روزنامه نگاران در ان عضو هستند و از آن استفاده می کنند.

این موضوع در کنار فیلتر بودن فیس بوک در ایران باعث شده آمار دقیقی از تعداد کاربران فیس بوک در ایران وجود نداشته باشد و برآوردهای مختلفی در این مورد به عمل آید. در کنار این موضوع، به دلیل تاثیرگذاری های این شبکه بر عده ای از افراد، استفاده از این شبکه توسط برخی از علمای دینی و مسئولین،  غیرمجاز شمرده شد و حتی غیرشرعی بودن استفاده از فیس بوک هم مطرح گردید. این مسئله تنها در جامعه ما مطرح نشد. بلکه به طور مثال دانشگاه الازهر کشور مصر، اعلام کرد که استفاده از فیسبوک برای مسلمانان حرام است. آن‌ها دلیل صدور این فتوا را فروپاشی خانواده‌ها اعلام کردند. اما دلایل دیگری هم ممکن است برای این مسئله وجود داشته باشد و ان هتاکی به ساحت مقدس پیامبر اسلام و اهل بیت است.

نکته جالب دیگری که در این زمینه می توان بیان کرد، عباراتی است که از قول موسس سایت ویکی لیکس درباره فیس بوک بیان شده است.

جولیان آسانژ موسس وب سایت ویکی لیکس می‌گوید:

فیس بوک، تنفر آمیز ترین ابزار جاسوسی است که تاکنون ایجاد شده‌است. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه اجتماعی فیس بوک اضافه می‌کند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه اطلاعاتی را برای آنها تکمیل می‌کند.

به گفتهء وی فیس بوک یک گنجینه اطلاعاتی بسیار بزرگ از نام و پیشینهء افراد است که کاربران آن را به شکل داوطلبانه در اختیار این شبکه اجتماعی قرار می‌دهند ولی این ابزار توسط دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. دسترسی این دستگاه‌های اطلاعاتی به اطلاعات ذخیره شده در فیسبوک آن را به یک ابزار خطرناک بدل کرده‌است.

اندکی دقت در شیوه ورود به این شبکه و عضویت به آن، تا حدودی نشان می دهد که سخنان افرادی همچون آسانژ درباره فیس بوک، چندان دور از واقعیت نیست. به هر حال شناخت این شبکه اجتماعی برای کسانی که از آن استفاده می کنند، لازم است تا آگاهانه به دنیای مجازی وارد شوند.

درآمد فیس بوک

بیشتر درآمد فیس بوک از تبلیغات است. در سمت راست هر صفحه شاهد تبلیغاتی هستیم که فیس بوک به ازای هر کلیک بر روی آنها، هزینه ای از سفارش دهنده تبلیغ دریافت می کند. این هزینه، براساس مخاطبان متفاوت است. برای مثال، اگر مخاطبان تبلیغ از ایالات متحده آمریکا و بالای 18 سال سن داشته باشند، هر کلیک روی تبلیغ 1.45 دلار هزینه خواهد داشت! کافیست روی یکی از همین تبلیغ های سمت راست کلیک کنید تا 1-2 دلار از جیب صاحب تبلیغ بکاهید و به حساب فیس بوک بریزید.

پزشکان درباره استفاده از فیس بوک و افسردگی نوجوانان هشدار می دهند

«افسردگی فیس بوک» را به زیان های بالقوه رسانه های اجتماعی بیفزایید، یک گروه پرنفوذ پزشکان در آمریکا به عارضه ای اشاره می کنند که به گفته آنها ممکن است نوجوانانی را دچار کند که با این سایت سر و کار دارند.

به گزارش آسوشیتدپرس پژوهشگران در مورد اینکه آیا این عارضه صرفا دنباله ای از افسردگی است که برخی کودکان در شرایط دیگر هم احساس می کنند، یا یک عارضه جداگانه است که با استفاده از این سایت آن ارتباط دارد، اختلاف نظر دارند.

اما دکتر گوون اوکف، متخصص اطفال در ناحیه بوستون و نویسنده اصلی اصول راهنمای جدید آکادمی متخصصان اطفال آمریکا درباره رسانه های اجتماعی می گوید فیس بوک دارای جنبه های منحصر به فردی دارد که ممکن است برای کودکانی که از قبل دچار عزت نفس پایین هستند، چشم انداز اجتماعی به خصوص سختی را ایجاد کند.

ب – صفحه های فیس بوک با قرار دادن امتیازات دوستان ، روزآمد شدن های وضعیت آنها و عکس های افرادی خوش چهره ای که زمانی عالی را می گذرانند، در مقابل دید کودکان، ممکن است باعث شود برخی از آنها که فکر می کنند به حساب نمی آیند، احساس بدتری بکنند.

اوکف می گوید این وضعیت می تواند از تنها نشستن در یک کافه تریای شلوغ مدرسه یا سایر
مواجهه ها در دنیای واقعی که باعث اندوه کودکان می شوند، دردناک تر باشد، زیرا فیس بوک دیدگاهی تحریف شده از رویدادهای واقعی ارائه می دهد، هنگامی که آنلاین هستید، راهی برای دیدن حالات صورت یا خواندن زبان بدن که پس زمینه ارتباط را ایجاد می کنند، وجود ندارد.

این اصول راهنما از متخصصان اطفال می خواهد که  والدین را تشویق کنند تا با نوجوانان شان درباره استفاده از اینترنت صحبت کنند و از افسردگی فیس بوک آگاه باشند.

این اصول راهنما دوشنبه 28 مارس در نسخه آنلاین جورنال pediatrics منتشر شده است. نکته ای دیگری که این اصول راهنما به این پرداخته است رواج گذاشتن پیام های تکبرآمیز و قضاوت گرانه بوسیله نوجوانان بر روی دیوارهای فیس بوک افرادی است که دوست شان ندارند. اصول راهنمای آکادمی متخصصان اطفال آمریکا یادآور می شود که این مزاحمت های آنلاین:می تواند باعث پیامدهای روانی شدیدی از جمله خودکشی شود.

مورد خودکشی یک دختر 15 ساله در ماساچوست که بسیار مورد توجه رسانه ها قرار گرفت، پس از آن رخ داد که او به طور شخصی و بر روی فیس بوک مورد زورگویی و مزاحمت قرار گرفته بود.

 

 درباره فیس بوک و انقلاب های منطقه

هرچندی در گوشه کنار حرفه هایی شنیده می شود که انقلاب های منطقه از مصر، تونس تا یمن را به «انقلاب فیسبوکی» تشبیه می کنند. و اصل حرفشان این است که فیسبوک و توئیتر نقش خیلی مهمی در این حوادث داشته اند.

اما این تحلیل را که می خواهند انقلاب های منطقه را تقلیل دهند به فیس بوک، تحلیل بی پایه و کاملا غیر جامعه شناختی می دانم. ممکن است یک نقش حداقلی داشته باشد ولی اصلا اهمیت با ضریبی که بخواهد حساب آورده شود، ندارد. این را به عنوان کسی می گویم که سالها قبل از سال 88 و فیلتر و مد شدن فیس بوک در آن حضور داشته ام.

این را به قطع بدانید که اگر توانایی انجام کاری را داشت وقتی تمام قوای استکبار در کنار جلبک ها جمع شده بود، باید اتفاقی می افتاد! من حتی برای گروهک سبز هم قائل نیستم که فیسبوک خیلی در تهییج بدنه آن موثر بوده است. برای یک سری دروغ پردازی ها، پخش شایعه، هماهنگی سران گروهک و بخشی از نخبگان، مورد استفاده بود ولی اصل ماجرا این بود که دروغ ها، توهم ها و تهمت ها در زمان فتنه کاملا از طریق دیگری نیز گسترش می یافت مثلا سایت تابناک!!به نظرم حتی شبکه ی
تاکسی ها خیلی موثرتر بود!

یادم است همان زمان انتخابات یک نویسنده ی کانادایی (ماکسیمیلیان فورتر) دقیقا همین را گفته بود که انقلاب فیسبوکی در ایران توهم است. عنوانش این بود: «تخیلات آمریکایی درباره ایران؛ جوگیری اینترنتی یا انقلاب توئیتری». در ویژه نامه ی اول انعکاس (ص 177) هم چاپش کردیم. یک خاطره بگویم. جایی بودیم بعد نماینده یکی از تشکل های دانشجویی داشت عین ضبط صوت حرفهایی درباره فتنه و فیس بوک و توئیتر و …می گفت. بعد نتوانستم تحمل کنم همان وسط حرفهایش پرسیدم : «چند وقت با فیس بوک کار کردی؟» حرفش خیلی جالب بود! حتی یک بار هم باز نکرده بود!!منی که از یکی دو سال قبل از فتنه هم در این فضاها بودم برایم خنده آور بود این حرفها….

خیلی ساده است!بروید آمار نفوذ اینترنت به خصوص پر سرعت را – در مصر و یمن و تونس و لیبی ببینید بعد با ایران مقایسه کنید! آن وقت می بینید که اصلا عقلا می توانسته اثر مهمی داشته باشد؟

شک هم نکنید! در خاورمیانه برای آمریکا هیچ چیز و هیچ چیز مهمتر از اسرائیل نیست! آزادی بیان، حقوق بشر، دموکراسی و اینها که همه­ش حرف مفت است!اگر امریکا می توانست کاری کند فیس بوک جلوی انقلاب را بگیرد و مهمترین متحدانش در منطقه را – به خصوص حسنی ملعون – از دست ندهد، حتما و حتما انجام می داد. آمریکا اصلا شوخی ندارد. عین جمهوری اسلامی هم اهل تعارف نیست! مخالفان واقعی ش را اگر بتواند همان اول می کشد! نمی گذارد کار به جای باریک برسد.

آمریکا به هیچ وجه «تحمل مخالف» ندارد! همینطور فیس بوک، اگر صفحه ای یا فردی در آنجا به قدرت رسانه ای برسد، و علیه آمریکا و متحدانش کار کند، حتما حذف می شود. از قبل انتخابات خبر بسته شدن صفحات حزب الله و حماس در فیس بوک سر و صدا می کرد. آخرینش و داغ ترینش، صفحه جوانان فلسطینی از فیس بوک حذف شد یا حذف صفحه «اسماعیل هنیه» و «سیدحسن نصرالله» در فیس بوک یا «فیس بوک» بزرگترین صفحه شیعیان بحرین را حذف کرد یا تحریم فیس بوک در اعتراض به توهین به پیامبر اکرم یا شکایت علیه «فیس بوک» برای حذف صفحه انتفاضه سوم یا در پی شیطنت مجدد، 5/2 میلیون مسلمان فیس بوک را ترک می کنند (شبکه اجتماعی فیس بوک بار دیگر خشم مسلمانان جهان را برانگیخت و با حذف چهار صفحه اسلامی با تهدید خروج 205 کاربر مسلمان مواجه شد) یا هزاران مورد اینگونه ….

این را  هم داشته باشید : تمجید باراک اوباما از فعالیت «فیس بوک» یا این را دموکراسی تحمیلی در لیبی با دروغ توئیتری ! (در حالیکه تنها 5% مردم لیبی به اینترنت دسترسی داشته و تعداد کاربران توییتر نزدیک به صفر است، موجی از کاربران توییتر از لیبی ظاهر شد که به زبان انگلیسی خواستار مداخله کشورهای خارجی بودند)

یا علیرضای عزیز در وبلاگش نوشت که چگونه حساب فیس بوکش بسته شد : «اکانتی عربی به نام almoqawama alislamia در فیس بوک داشتم که دو ماه اخیر 850 دوست یافته بود و این روزها هر حداقل 10 درخواست دوستی برای آن ارسال می شد. اندکی در مسائل اخیر و مساله فلسطین فعال بود. پریروز فیس بوک آن را حذف کرد! در توضیحات کلی شان همه چیز را دیده اند! حتی اینکه چرا ممکن است بدون اخطار چیزی حذف شود را پیش بینی کرده اند! قابل توجه کسانی که فکر می کنند آزادی مطلق در غرب حاکم است!» همه اینها یعنی آیا فیس بوک کاملا بی تاثیر بود؟ نه، مثل هزاران فاکتور در یک حرکت اجتماعی موثر بوده است. مثل سایر ابزارهای رسانه ای. اما آنقدر کم که انقلاب فیس بوکی نامیدن توهم محض است!

فیس بوک و اینترنت یک ابزار است. می تواند موثر باشد. ولی نه آنقدرها. برای ارتباطات خیلی خوب است. و برای هدفمند کردن و ارتباط و سرعت بخشیدن برای ارتباط . اتفاقا برای ماها خوب است که مرتبط بشویم. ولی حدش را بدانیم.

اما این را هم بگویم که شبکه های اجتماعی خاص مسلمانان، احتمالا خیلی بیشتر از فیس بوک موثرند مخصوصا برای هدف ما، یعنی ارتباط با مسلمانان و انتقال ایده ها و تجربه هایمان درباره انقلاب و آمریکا و خطراتی که هست! به خصوص که در ایران هم فیلتر نیستند. راحت می شود با انواع و اقسام مسلمانان ارتباط گرفت. خیلی هم بهتر از فیس بوک هستند! این جستجو را ببنید! با کمی دقیق تر کردن جستجو می شود راحت با انقلابیون هم ارتباط گرفت …

البته برای هدف اطلاع دادن واقعیات منطقه به مردم غیر مسلمان (به خصوص ساکنان اروپا و آمریکا) و شکستن سانسور رسانه ای درباره کشورهای اسلامی، حتما فیس بوک – به دلیل جمعیت زیاد کاربرانش – قابل استفاده است. ولی بدانیم که استفاده از آن هم روندی دارد. و هر آن ممکن است شما حذف شوید!

در همین رابطه ایشان نیز نکات خوبی را طرح کردند:

«بنظرم انقلابها را نمی توان یک پدیده ثابت دید. همین که فرآیندی انسانی است ، یعنی اراده انسانها در آن نقش دارد. می تواند رو به تعالی و تکامل برود و می تواند تنزل پیدا کند. تغییر انفس در تغییر انقلاب قوم نقش اساسی را دارد. برای همین است که یک انقلاب ممکن است آغاز خوبی داشته باشد، اما بدست دشمن انقلاب مصادره شود. همانی که حضرت آقا فرمودند نخبگان و علما مواظبش باشند. به همین روال هم می شود آغاز خیلی درخشانی نداشته باشد، اما با جهاد علما و نخبگان، صراط مستقیم را پیدا کند.

در مورد فیس بوکی بودن انقلابهای موجود هم چند نکته :

انقلاب اسلامی ایران را هم نوارههای کاست و ضبط صوتها از لحاظ ابزاری پیش بردند. کلاشینکف ژ3 را هم از خارج وارد کردیم. لااقل حقیر نمی توانم بدون نظر به محتوا، فقط با نگاه به ابزارش تحلیل کنم.

بنظرم اگر بخواهد به فیس بوکی بودن بدبین بود، که محل تامل است واقعا، بدبینی اش از آن لحاظ است که مردمی بودنش را به خطر بیندازد. اینکه چقدر محتوای فیس بوکی، انعکاس خواست ملت و مردم است. اگر برخاسته از همان ملت باشد، خطرناک نیست و باید ارتباطات چهره به چهره و اتحاد کلمه را با اخوت واقعی به آن افزود

ازمزایای فیس بوکی بودن این انقلابها هم  این است که راه ارتباط با انقلابیون را برای ما خیلی راحت کرده است و اگر بخواهیم، می شود ارتباط گرفت. شاید از مضراتش باشد که حجت را در آن دنیا برایمان تمام می کند که میشد و نکردیم»

فیس بوک در آستانه تحولی بزرگ

اتحاد با اسکایپ و اضافه کردن سرویس چت صوتی و تصویری به قابلیت های فیس بوک، می تواند این شبکه را دگرگون کند. اضافه کردن این خدمات، از موضوعاتی است که از مدتها پیش رسانه ها به گمانه زنی درباره آن پرداخته اند و انجام آن بسیار محتمل به نظر می رسد، اگرچه مذاکرات هنوز در مرحله مقدماتی است.

خرید اسکایپ هم به تعداد کاربران فیس بوک خواهد افزود، هم بر ارزش سهام آن که قرار است در نیمه دوم سال 2011 در بازارهای بورس ارائه شود خواهد افزود. گذشته از این، اسکایپ می تواند سهم بیشتری از ترافیک وب را در اختیار فیس بوک قرار دهد که افزایش درآمدهای این کمپانی پیامد طبیعی آن خواهد بود. این تغییرات فقط محدود به فیس بوک باقی نخواهد ماند و اضافه شدن امکانات اسکایپ به فیس بوک، دنیای شبکه های اجتماعی و سرویس های آنلاین را هم دگرگون خواهد کرد.

حالا بسیاری از کاربران فیس بوک از موبایل های هوشمند و تبلت های دوربین دار استفاده می کنند و درآینده استفاده از این ابزارها افزایش چشمگیری خواهد یافت، همین امر نیاز به راه اندازی چنین سرویسی برای فیس بوک را تبدیل به نیازی مبرم و حیاتی می کند.

اسکایپ که سرویس های خود را به 27 زبان ارائه می کند، نزدیک به 700 میلیون کاربر ثبت شده در سراسر جهان دارد و براساس آخرین آمار، هرماه تقریبا 125 میلیون نفر از سرویس های آن استفاده
می کنند، اما 1/8 میلیون نفر از کاربران اسکایپ برای استفاده از این سرویس پول هم می پردازند و اکثریت کاربران، فقط از خدمات رایگان آن شامل برقراری تماس های متنی، صوتی و تصویری میان دو کامپیوتر یا دستگاه متصل به اینترنت است استفاده می کنند.. برای برقراری تماس از طریق اسکایپ با تلفن های ثابت یا تلفن همراه، کاربران باید هزینه ای بپردازند که نسبت به هزینه متعارف برقراری تماس بسیار ارزان تر است.

این کمپانی مستقر در کشور کوچک لوگزامبورگ در اروپا، در سال 2003 تاسیس شده و کمپانی Ebay در سال 2005 آن را به بهای 1/3 میلیارد دلار خرید و 4 سال بعد، در سال 2009 دو سوم سهام آن را به گروه سرمایه گذاری Silver Lake در کانادا واگذار کرد. بخش عمده ای از تیم طراحی و توسعه اسکایپ، در زادگاه آن یعنی در تالین، پایتخت کشور استونی مستقرند.

تونی بیتس، از مدیران ارشد سابق کمپانی سیسکو، تولید کننده مشهورترین مسیریاب های اینترنتی (Routers) و تجهیزات شبکه در جهان، حالا مدیر اجرایی اسکایپ است؛ کمپانی ای که غول های جهان تکنولوژی از جمله گوگل، اپل و فیس بوک، آرزوی خرید آن را درسر دارند.

گوگل در تلاش است رقیبی برای فیس بوک بسازد

شرکت گوگل غول جستجوگر اینترنت که اخیرا بخشی از سهم خود در عرصه جستجوی اینترنتی را از دست داده در نظر دارد که یک رقیب بالقوه برای فیس بوک را به بازار عرضه کند.

به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، گوگل با چند شرکت سازنده بازی های کامپیوتری و آن لاین در حال گفت و گو است. هدف از این گفت و گوها طراحی یک وب سایت برای بازی های گروهی است که ممکن است به رقیبی برای فیس بوک بدل شود. در حال حاضر با عمومیت یافتن شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و تویتر، گوگل بخش زیادی از درآمد تبلیغاتی خود را از دست داده است. هنوز مشخص نیست که گوگل وب سایت گروهی – اجتماعی خود را چه زمانی تکمیل و عرضه خواهد کرد.

اریک اشمیت مدیر عامل کمپانی گوگل این هفته در یک مصاحبه مطبوعاتی از تایید این نکته که هدف آنها خلق محصول مشابهی با فیس بوک است امتناع کرد و گفت : «دنیا به یک نسخه دوم و کپی وب سایتی که هم اکنون موجود است نیازی ندارد.»

یک سخنگوی فیس بوک گفت که این شرکت در مورد طرح جدید گوگل گمانه زنی نخواهد کرد اما افزود که فیس بوک همیشه انتظار این را داشته که کمپانی های دیگر نیز محصولات مشابهی را به بازار عرضه کنند و با اشتیاق منتظر است ببیند که وب سایت های گروهی که آنها ارائه می دهند چه مختصاتی خواهد داشت.

انتشار جدیدترین رقیب فیس بوک : Dieaspora

Dieaspora (دای از پورا) محصولی است که حتی پیش از اینکه حتی یک خط از کد آن نوشته شود، از رقبای شبکه اجتماعی فیس بوک بشمار می رفت.

اولین نسخه از این سیستم متن باز در تاریخ 27 شهریور منتشر شد.

ایده اصلی این شبکه اجتماعی این است که کاربران بجای استفاده از یک شبکه اجتماعی متمرکز مانند فیس بوک یا تویتر، از یک نسخه از شبکه اجتماعی که روی سرور اختصاصی و تحت کنترل خودشان نصب شده استفاده کنند. دقیقا مانند نصبت سیستم  مدیریت محتوای وردپرس روی سرور شخصی، بجای استفاده از سرویسهای وبلاگ.

کاربران روی زیرشبکه های مختلف قادر به تبادل اطلاعات امن به صورت دلخواه و کنترل دسترسی به عکس ها و اسناد شخصی خودشان خواهند بود و اطلاعات آنها از یک شبکه میانی عبور داده نخواهد شد.

هسته اصلی این سیستم به زبان Ruby نوشته شده است و تنها در موارد خاص از کتابخانه های متن باز که به زبانهای دیگر نوشته شده اند استفاده شده است. مانند : پایگاه داده MongoDB و کتابخانه پردازش تصویر Image Magick

اولیه نسخه این سیستم که برای توسعه توسط برنامه نویسان ارائه شده، در پایگاه اینترنتی github قرار داده شده است.

پیشنهاد چهار میلیارد دلاری فیس بوک برای خرید اسکای

کمپانی های گوگل و فیس بوک که رقابتی حساس در تسخیر ترافیک بیشتر در وب دارند، در تلاش اند تا سرویس آنلاین اسکایپ را خریداری کنند، اسکایپ سرویس گفتگو و ویدئو کنفرانس آنلاینی است که حالا چند میلیارد دلار ارزش اقتصادی دارد.

مارک زاکربرگ، بنیان گذار و مدیر عامل فیس بوک، مذاکرات مقدماتی با مقامات کمپانی اسکایپ برای خرید این کمپانی و سرویس محبوب گفتگوی آنلاین و ویدئو کنفرانس را آغاز کرده است. فیس بوک قصد دارد بهایی بین 3 تا 4 میلیارد دلار برای خرید اسکایپ بپردازد.

دو منبع مستقل، در گفت و گو با خبرگذاری رویترز این خبر را تایید کرده اند و گفته اند که به موازات این مذاکرات، گوگل هم قصد دارد پیشنهادات خود را برای خرید یا انجام پروژه های مشترک (Joint Venture) ارائه کند. کمپانی اسکایپ هنوز حاضر به پاسخ گویی نشده و اعلام کرده است که به شایعات منتشر شده در خبرگزاری ها توجهی نشان نمی دهد.

آن طور که یکی از منابع رویترز می گوید گوگل، جدی ترین رقیب فیس بوک نیز چندی پیش مذاکرات مقدماتی برای خرید اسکایپ یا انجام پروژه های مشترک با این کمپانی را آغاز کرده  است، اما تحلیلگران حوزه فناوری اطلاعات می گویند احتمال انجام چنین معامله ای میان فیس بوک و اسکایپ، بسیار بیشتر است و گوگل که اخیرا سرویس نسبتا مشابه Google Voice را راه اندازی کرده، در این میان شانس زیادی ندارد.

اسکایپ و فیس بوک پیش از این همکاریهایی در زمینه های مختلف انجام داده اند. اکتبر سال 2010 هنگامی که اسکایپ نسخه 0،5 نرم افزار خود را برای سیستم عامل ویندوز ارائه کرد، بخشی به آن اضافه شده بود که کاربران با استفاده از آن می توانستند با دوستان فیس بوکی خود چت کنند، یا با آنها تماس صوتی برقرار کنند.

فیس بوک چه کسانی را ثروتمند کرد؟

دیروز سهام فیس بوک به صورت رسمی وارد بازار بورس شد. در شروع بازار قیمت هر سهم 05،42 دلار بود که به سرعت به قیمت 01،38 دلار سقوط کرد. در ادامه قیمت رشد کرده به 45 دلار رسید. ولی در پایان بازار دوباره به نزدیک بهای قیمت شروع یعنی 23،38 سقوط کرد.

در این عرضه 421 میلیون سهم معادل 15 درصد از سهام فیس بوک عرضه شد. 85 درصد باقی مانده سهام نیز متعلق به مدیر فیس بوک مارک زاکربرگ و مدیران دیگر فیس بوک است. هر چندسهام فیس بوک در اولین روز خود رشد چندانی نداشت اما باید بدانید که این شرکت که محل تولدش خوابگاه دانشگاه بوده هم اکنون ارزشی معادل 105 میلیارد دلار دارد. به عبارت دیگر می توان گفت ارزش این شرکت از آمازون، مک دونالد، HP و سیسکو هم بیشتر است.

با این عرضه ارزش سهام مارک زاکربرگ برابر است با 50،735،698،252،19 میلیارد دلار. البته این تنها زاکربرگ نیست که از طریق فیس بوک چنین ثروتی را کسب کرده است بلکه سرمایه گذاران و مدیران دیگر فیس بوک هم ثروت خوبی از این راه کسب کرده اند. در ادامه با تعدادی از این افراد آشنا
می شویم.

تنظیم امنیتی که هر کاربر فیس بوک باید بداند

عضویت در فیس بوک همواره برای عده زیادی با نگرانی و اضطراب همراه بوده است و در مواردی نیز منجر به مشکلاتی هم شده است. کم نیستند افرادی که از بر چسب خوردن عکس هایشان توسط دیگران و یا دیده شدن عکس های خصوصیشان توسط دوستان نه چندان صمیمی شاکی اند.

در این مطلب به آموزش چند راه ساده و کاربردی برای حفظ حریم شخصی در فیس بوک می پردازیم با اطلاع از این امکانات می توانید بخش قابل ملاحظه ای از مشکلاتشان در  این شبکه اجتماعی را حل کنید.

1-دوستان تان را گروه بندی کنید.

بسیاری از کاربران فیس بوک از این امکان بی خبر هستند. فیس بوک این قابلیت را دارد که دوستان تان را براساس سطح روابط و صلاحدید خود در گروه های مجزا دسته بندی کنید. به عنوان مثال می توانید همکاران خود را در یک گروه دسته بندی کنید و برای آنها پیغام های گروهی بفرستید. البته در این امکانات بیشتری در اختیار شما خواهد بود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

-شما می توانید هر یک از دوستان خود را در یک یا چند گروه دسته بندی کنید.

-گروه دوستان مانند سایر دسته بندی های وب با بر چسب Tag مشخص می شوند.

-هر یک از گروه ها می توانند قوانین حریم خصوصی مربوط به خود را داشته باشند.

به طور معمول گروهها در سه قالب دوستان ، خانواده و کاری تقسیم بندی می شوند. در این حالت دسته بندی ، راحت می توان حریم خصوصی گروه ها را شرح داد. به عنوان مثال شما می خواهید دوستانتان عکس های مهمانی شب گذشته را ببیننند، اما اگر خانواده و همکارانتان این عکس ها را ببینند تازه اول دردسر است. در شرایطی که شما افراد زیادی در لیست فیس بوک خود دارید، استفاده از لیست دوستان برای منظم کردن و ساماندهی افراد بسیار کارآمد و مفید است.

برای ایجاد لیست دوستان خود می توانید به صفحه Friends در فیس بوک مراجعه کنید. در این صفحه در برابر نام هر یک از دوستان تان گزینه ای با نام Add to List می بینید که با کلیک روی آن می توانید شخص مورد نظر را در یکی از لیست ها قرار دهید و یا اینکه لیست جدیدی برای دسته بندی وی ایجاد کنید.

2-اطلاعات خود را از نتایج جستجوی فیس بوک حذف کنید.

مادر من معلم مدرسه است و اولین سوالی که بعد از عضویت در فیس بوک پرسید، این بود که «چگونه می توان مانع اطلاع دیگران از حضور فردی در فیس بوک و دست یابی به اطلاعات وی شد؟»

قطعا مادر من دلایل زیادی برای جلوگیری از آگاه شدن دانش آموزانش از جزئیات زندگی شخصی اش در فیس بوک دارد و بهترین راه برای جلوگیری از این امر، کنترل نمایش اطلاعات اشتراک – اکانت-است. با دنبال کردن مسیر زیر می توانید سطح دسترسی به اطلاعات تان از طریق بخش جستجوی فیس بوک را تنظیم کنید.

Only friends

البته فیس بوک به صورت پیش فرض تمامی اطلاعات شما را برای افراد موجود در نتورکی که عضو آن هستید قابل جستجو می سازد. با استفاده از منوی باز شونده جلوی گزینه search visibility می توانید با انتخاب گزینه Customize، حلقه این جستجو را تنگ تر کنید.

3-مشخصات خود را از گوگل حذف کنید.

فیس بوک ترافیک بالایی را صرف نمایش مشخصات کاربران در موتورهای جستجو می کند، البته تمام اطلاعات شما در جستجو نمایش داده نمی شوند و گوگل به نمایش عکس، لیستی از دوستان، لینک صفحه ارسال پیغام و لینک اضافه کردن به لیست دوستان در این مرحله بسنده می کند.

برای عده ای از کاربران که می خواهند توسط نتایج جستجو در دسترس باشند، این امکان بسیار ارزشمند است.

اگر شما جزو این دسته از افراد نیستید، می توانید با مراجعه به صفحه privacy search و برداشتن تیک کنار گزینه  submit it for search engine Create a public search listing for me andindexing مانع نمایش مشخصات تان در موتورهای جستجو شوید.

Create a public search listing

4-از برچسب خوردن نام تان در عکس های نامناسب جلوگیری کنید.

یکی از مشکلات قدیمی کاربران فیس بوک تگ خوردن و نمایش عکس هایی است که نتایج جبران ناپذیری را بر روابط دوستی و حرفه ای آنها می گذارد.

در محیط فیس بوک امکان بر چسب زدن بر روی عکس ها برای کاربران فراهم است و زمانی که نام شما بر روی یک عکس چسبانده می شود، این عکس برای همه نمایش داده می شود. متاسفانه این عکس را فقط دوستان نزدیک شما نمی بینند، بلکه ممکن است رییس شما هم این عکس را ببیند. اینکه هر روز وقت زیادی را صرف حذف برچسب عکس ها کنیم، اصلا عاقلانه نیست.

برای رهایی از این مشکل باید در صفحه profile privacy page وارد بخش tagged of you photos شوید و با انتخاب گزینه customize نحوه نمایش عکس های برچسب خورده را تعریف کنید. در اینجا با صفحه ای روبرو می شوید که در آن از شما خواسته شده تا مشخص کنید که عکس های برچسب خورده اول به چه کسانی و در چه گروهی نمایش داده شوند.پیشنهاد ما انتخاب گزینه های only me در قسمت بالا و گزینه None of my Networks در قسمت پایین است.

5-از آلبوم هایتان محافظت کنید.

اگر بخواهید عکس های تان را از دید عموم مخفی نگه دارید، این کار بدون تغییر تنظیمات هر آلبوم عکس امکان پذیر نیست.

شما می توانید با مراجعه به صفحه Album Privacy به صورت دلخواه سطح دسترسی ویژه هر آلبوم را تعیین کنید. با استفاده از این قابلیت ، تنها افرادی عکس های شما را خواهند دید که شما به آنها این اجازه را داده باشید. برای حفظ حریم خصوصی، استفاده از این امکان فیس بوک اکیدا توصیه می شود.

Edit Photo Album Privacy

6-مراقب برنامه های جانبی فیس بوک باشید.

گاهی اوقات پس از نصب یک برنامه جانبی متوجه می شوید که متنی به پروفایل شما اضافه شده است. این برنامه ها با این هدف طراحی می شوند که شما به دوستان تان یکی از علاقه مندی های خود را معرفی کنید یا یک خصوصیت رفتاری تان را برای دیگران برجسته کنید. در مواردی این برنامه ها جملات نامناسب و شرم آوری را به پروفایل شما اضافه می کنند که چندان جالب به نظر نمی رسند.

برای جلوگیری از این اتفاق شما دو راه را پیش رو دارید، اول اینکه از نصب برنامه های جانبی خودداری کنید و یا اینکه با اطلاع از امکان وقوع این اتفاق پس از نصب هر برنامه حتما پروفایل خود را کنترل کنید.

7-اطلاعات تماس خود را خصوصی کنید

بسیاری افراد از فیس بوک برای مقاصد کاری و حرفه ای استفاده می کنند و به همین دلیل اطلاعات تماس خود را به صورت کامل و دقیق در اختیار لیست دوستان خود قرار می دهند. مشکل زمانی شروع می شود که شما با تقاضای دوستی فردی مواجه می شوید، که تمایل ندارید به اطلاعات تماس شما دسترسی داشته باشد. یا از اینکه تمام گروه های دوستی شما شماره تلفن تان را داشته باشند احساس رضایت نمی کنید.

راه حل بسیار ساده است، با مراجعه به contact information از طریق کلید info در قسمت پروفایل،
می توانید برای هر بخش از اطلاعات خود دسترسی مشخصی را تعریف کنید.

پس انتخاب گزینه Edit روبروی عبارت contact information صفحه ای باز می شود که براساس
گروه های از پیش تعریف شده دوستان اجازه دسترسی به اطلاعات را برای هر کدام به تفکیک تعریف می کنید. البته برای این کار باید بر روی آیکن قفل روبروی هر کادر کلیک کنید و تنظیمات ویژه آن کادر را انجام دهید. بدین ترتیب دیگر نگران این نخواهید بود که افرادی که با آنها ارتباط صرفا کاری دارید ایمیل و شماره تلفن شخصی شما را در اختیار داشته باشند و یا افرادی که به آنها صمیمیتی ندارید اطلاعات تماس شما را داشته باشند و هیچ گاه اطلاعات شما توسط افراد سودجو برای مقاصد تبلیغاتی استفاده نخواهد شد.

Who can

8-پیغام های نامناسب صفحه اول را کنترل کنید.

پیغام های صمیمانه ی دوستان که بر روی صفحه شما نمایان میشوند ، در مواردی لطمات جدی ای را به شخصیت حرفه ای شما وارد می کند. کنترل پیغام های پر از شوخی و خنده، یکی از آزار دهنده ترین امکانات فیس بوک است که البته امکان کنترل آنها برای شما فراهم شده است. شما حتی می توانید دوستان خود را کنترل کنید و اجازه گذاشتن پیغام بر روی صفحه اصلی را به برخی از آنها ندهید. البته این دو کار را از طریق دو قسمت مجزا انجام می شوند.

کنترل نمایش پیغام ها :

از طریق گزینه posting ability واقع در قسمت settings صفحه پروفایل تان می توانید تعیین کنید که چه کسانی پیغام های دوستان تان را ببینند.

Who can

چه کسانی می توانند برای شما پیغام بگذارند :

همچنین با مراجعه به صفحه profile Privacy cettings و از طریق قسمت Wall Posts می توانید مشخص کنید که چه کسانی اجازه دارند در صفحه اصلی شما پیغام بگذارند. با استفاده از تنظیمات این بخش می توانید امکان پیغام نوشتن توسط همه دوستان تان را مسدود کنید. یا اینکه به گروه مشخصی از آنها این امکان را بدهید.

Wall Posts < Profile

9-جزئیات روابط دوستانه خود را خصوصی نگه دارید.

اینکه لیست دوستان شما برای همه قابل رویت باشد در ابتدا زیاد ناراحت کننده به نظر نمی رسد، اما در واقع مشخص بودن دایره روابط شما برای همه می تواند به اشکال مختلفی مورد سواستفاده دیگران قرار گیرد. در مواردی هم دوستان شما از مسئله که دیگران آنها را در لیست شما ببینند، احساس رضایت نمی کنند.

راه حل ساده است، با مراجعه به صفحه Profile Privacy نحوه نمایش روابط و لیست دوستان را به سایرین تنظیم کنید و از سو استفاده های احتمالی جلوگیری کنید.

Friends

نکته ای که در آخر باید به آن توجه کنید این است که موارد بالا تنها 10 راه برای حفظ حریم خصوصی شما در فیس بوک است که شما می توانید بر روی اطلاعات خودتان اعمال کنید. اما شما نمی توانید از نمایش عکس هایتان توسط دیگر دوستان جلوگیری کنید. بنابراین همیشه مراقب باشید که چیزی را در اختیار دیگران قرار می دهید. ممکن است شما همیشه محتاط باشید، اما باید به این هم فکر کنید که شاید دوستان شما به اندازه خودتان محتاط نباشند.

 نتیجه گیری

با وجود این مقدار از تهدیدات در دنیای مجازی، عقل سلیم حکم می کند عاقلانه در این راه قدم برداریم. صرف داشتن تنظیمات پرایوسی، دنیای مجازی را امن تلقی نکنیم و از اشتراک گذاری مطالبی که ممکن است در آینده بر علیه ما استفاده شوند بر حضر باشیم. هم اکنون برخی مدارس و کمپانی های خارج از کشور، اطلاعات پروفایل فیس بوک را برای گزینش مورد استفاده قرار می دهند. بسیاری از دولت ها از اطلاعات فیس بوک به عنوان مدرک در دادگاه استفاده می کنند. و مهم تر از همه ، کسی از اهمیت اطلاعات به ظاهر بی ارزش پروفایل شما در بیست سال آینده خبر ندارد.

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط amir در تاریخ 1393/03/18 و 9:04 دقیقه ارسال شده است

مردم شانس دارن ایناها اومده برا دانشگاشون سایت زده
ثروتش از میلیارد هم گ
گذشته اونمقت ماهم سایت میزنیم میخوام حد اقل 2 تومن ازش در امد کسب کنیم
حمکیدرضا به نظرت شانس رو میشه خرید
پاسخ : نه نمیشه خرید!
راستی انجمن افتتاح شد


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 600
  • کل نظرات : 479
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 600
  • آی پی امروز : 43
  • آی پی دیروز : 141
  • بازدید امروز : 67
  • باردید دیروز : 217
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 599
  • بازدید ماه : 43,526
  • بازدید سال : 200,113
  • بازدید کلی : 6,115,271